Efteling,  Gemeenteraad,  Gezeur,  Kerst,  School,  Vakantie,  Werk

Kerstvakantie (geen dag te vroeg)

Nou, dat was een mooi tweede half jaar van 2019 (als docent is eigenlijk een schooljaar de manier waarop ik een jaar benader, dus wat mij betreft heb ik net het eerste half jaar van 2019-2020 afgerond, maar ik begrijp dat dit voor echte mensen niks betekent, dus ik pas me aan). Als ik er even grofstoffelijk op terugkijk, want de in depth review van het jaar komt na Oud & Nieuw, mag ik van mezelf concluderen dat ik behoorlijk hard heb gewerkt en ook nog best wel veel voor elkaar heb gekregen. Michel heeft overigens harder gewerkt, met zijn 28 uur college per week in 3 steden, maar Michel houdt kennelijk van pijn, dus daar ga ik niet over, en bovendien heeft hij na januari geloof ik nog maar 2 uur college per week. De laatste week was voor mij overigens wel een kwestie van mezelf elke dag naar het einde van die dag slepen, zonder na te denken over de volgende dag, omdat ik daar alleen maar ofwel verdrietig ofwel bij voorbaat uitgeput van zou worden. Maandag was in principe een gewone maandag, dus van 8.30-14.00 op school voor lessen en oudergesprekken, maar om 15.00 had ik een photoshoot voor een interview dat ik heb gegeven, en tot mijn verbazing duurt het anderhalf uur om 1 reële foto van mijn vermoeide kop te schieten. Daarna moest ik snel naar huis om een grote pan rode kool te genereren en van 20.00-22.00 was er weer fractievergadering. Dinsdag was een lange schooldag, gevolgd door een nog langere raadsvergadering (van 20.00 tot 1.15). Gelukkig had ik daarvoor nog een gezellig etentje met de collega-vicefractievoorzitters van de coalitiepartijen, anders was dat sowieso al niet te doen geweest.*

Woensdag begon met een mislukte poging om bloed te geven. Het zou nog stoer geweest zijn als ik was weggestuurd vanwege mijn extreme seksleven,** maar het probleem was dat mijn bloed onder geen beding mijn aderen uit wilde stromen. Nou, prima hoor, dan hou ik het wel even zelf. Over een paar weken mag ik het nog een keer proberen. ’s Avonds was het Kerstdiner van school, waarbij het de bedoeling is dat alle collega’s een bijdrage leveren door een gerecht te maken, en ik mag dat dan samen met Martine coördineren. Dat is altijd supergezellig, maar ook nogal hoog in gedoe. Donderdag was voor mij maar een halve schooldag, en daarna ben ik snel naar Rotterdam gevlucht om concealer te kopen om de wallen onder mijn ogen weg te poetsen en om met Bas naar de nieuwe Star Wars-film te gaan, want als je toch al moe en overprikkeld bent, is er niks fijner dan een dikke spektakelfilm met zoveel mogelijk IMAX en 3D.*** Meestal hoef ik op vrijdag niet naar school, maar omdat er een gezellige Kerstbijeenkomst was mocht het deze week wel, en dat dan na een kerstontbijt van Cultuurfonds Leiden, waar we kerstpakketten uitwisselden met culturele vrienden. Rond 14.00 was ik weer thuis, en toen had ik nog net genoeg tijd om een nieuwe laptop te kopen en me te laten masseren (cadeautje van Michel van toen we 21 jaar bij elkaar waren) voordat ik ging borrelen met Lianne (en Marc en Thomas). En dan zou je denken dat dat het was, maar ik heb de hele zaterdag in de Efteling doorgebracht, met kinderen die in aanmerking kwamen voor de Heppie Wintertour van Het Vergeten Kind, maar daar vertel ik nog wel een andere keer over. Vandaag begint de Kerstvakantie echt, en ik heb er zo veel zin in, mensen. Nu nog even 1000 cadeautjes inpakken en ik ben er echt helemaal klaar voor!

* Tussen school en het etentje was er ook een bijeenkomst op school waar mijn aanwezigheid verwacht werd, maar mijn aanwezigheid dacht daar anders over: omdat ik al voorzag dat de raadsvergadering nogal lang zou duren, heb ik me afgemeld voor de bijeenkomst en ben ik naar de bios gevlucht. Last Christmas voldeed overigens uitstekend aan alle normen van een uitstekende, intellectueel niet uitdagende, Kerstfilm.
** Was het maar zo’n feest. Tot er bij de lijst vragen die je moet invullen voordat je bloed geeft een vraag is opgenomen als ‘Ben je eigenlijk iedere avond totaal uitgeput en kun je je niet herinneren wanneer je jezelf seksueel aantrekkelijk hebt gevonden?’ hoef ik me op dat gebied geen zorgen te maken.
*** Dit klinkt ironisch maar eigenlijk is het in mijn geval waar.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.