Cultuur,  Cursus,  Hotel,  Plannen,  Vakantie

Voorjaarsvakantie

Terwijl buiten de zoveelste storm in twee weken waait, bereid ik me voor op mijn voorjaarsvakantie. Technisch gezien is hij vrijdag al begonnen, want toen hadden de leerlingen en docenten van mijn al een vrije dag, maar ik werk sowieso niet op vrijdag (althans, ik ben nergens ingeroosterd), dus ik laat mijn vakantie formeel op maandag beginnen. Dus na het weekend, maar voor wie het weten wil: dit weekend is ook superprima, want gisteren heb ik met Michel een topdag in Den Haag beleefd (naar Israels vs. Breitner in het Kunstmuseum, fun-shoppen bij Kelly’s Expat Shopping, eten bij South of Houston en tot slot naar Othello in de Koninklijke Schouwburg) en vandaag beleef ik een topdag thuis (althans, nadat ik eerder vandaag heb gesport en boodschappen heb gedaan, verder ga ik de deur niet uit en ga ik hier lezen, schrijven, opruimen en chillen). Al met al ben ik zo optimaal opgeladen voor mijn vakantie. En dat is dan een vakantie waarin ik niet zal gaan skiën, want dat heb ik een keer geprobeerd en dat is me geenszins bevallen, maar wel de intentie heb om minstens 2 boeken te lezen, 2 films te zien, flink aan de podcast te werken, een fancy etentje met Lianne te beleven, naar de ‘allerlaatste echte nu menen we het we stoppen er definitief mee’-final sale van Cora Kemperman te gaan, aan de opdracht voor mijn nieuwe cursus te werken (de cursus Wijnschrijven/Culinair Schrijven van Onno Kleyn) en, vooruit, ook mijn huis een beetje opruimen en sporten. Maar ik ga ook heel veel op de bank zitten.

Bovendien heb ik een hotel geboekt. Ik ga graag een nachtje alleen in een hotel slapen, maar omdat Michel en ik de afgelopen maanden nogal weinig ontspannen tijd met elkaar hebben kunnen doorbrengen, niet wegens relatiecrisis maar wegens veel te volle agenda, heb ik hem dit keer meegenomen. We gaan naar Schiedam, naar Stadsvilla Mout, waar ik over heb gelezen in de hotelrubriek van het Volkskrant Magazine. Het is natuurlijk een enorm voordeel dat we niet eerst uren in het openbaar vervoer of in een geleende auto moeten zitten voordat we in het hotel zijn, want ik geloof dat we in 45 minuten van deur tot deur zijn, waardoor we alleen maar meer tijd hebben om in een mooie kamer een beetje te chillen. Michel is nog nooit meegeweest op een van mijn hotel-avonturen (we gaan vaak samen op stedentrip, maar dan is de hotelkamer secundair aan het avontuur, en nu is het hotel het avontuur), dus om het voor hem een beetje toegankelijk te maken heb ik er toch wat uitjes aan geplakt, zoals het Stedelijk Museum Schiedam en een restaurant, maar dat wil niet zeggen dat we een groot deel van het verblijf in Schiedam met een glas wijn uit de fancy fles die ik zeker zal inpakken in de hand zullen doorbrengen. Want dat hoort er echt bij. Zo’n invulling van een week vakantie, dat is toch prachtig? Het is eigenlijk vooral jammer dat het maar 1 week is…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.