Corona,  Corona-diaries,  Sieraden,  Verjaardag,  Vrienden,  Winkelen

Online feestjes

Vandaag was de grote dag van de online feestjes. Ja, het is zaterdag, en ja, ik haat online vergaderen, maar ik had wel de jackpot vandaag. Het begon om 11.00, met een overleg van het cultuurnetwerk van D66 – iedereen die als volksvertegenwoordiger namens D66 op het gebied van cultuur ook maar iets doet was erbij, om de minister van OC&W, die tenslotte van ‘ons’ is, vanuit een licht onflatteuze hoek (maar die hoek kennen we zo onderhand van iedereen) in de neusgaten te kijken en met haar te overleggen over haar pogingen om de cultuursector te helpen. Ik probeer deze blog een beetje politiek-vrij te houden, maar ik wil op zich wel kwijt dat ik zie dat Ingrid van Engelshoven echt knetterhard heeft gewerkt om extra geld vrij te maken voor de sector, en nee, het is niet genoeg om alles alsof er niks aan de hand is eeuwig door te laten gaan, maar het is wel een begin en na een begin kun je nog werken aan een vervolg. Daarna kon ik kiezen tussen het eerste online congres van een politieke partij in Nederland of de online presentatie van de nieuwe collectie mijn favoriete Leidse sieradenmaakster, Eva Schreuder. D66 kon wat mij betreft wel even wachten (ik ben niet zo heel goed met ronkende partijretorica, ook al ben ik het nog zo eens met de boodschap), en toen ik klaar was met nieuwe oorbellen kopen voor als ik weer buiten complimentjes kan incasseren, was ik net op tijd om weg te klikken bij het optreden van dominee Gremdaat. Als het een live congres was geweest, had ik ook de zaal verlaten, dus bij een online congres kwam de optie ‘venster sluiten’ daar het dichtst bij in de buurt.

Na het in ontvangst nemen van de attributen die ik online besteld had (vis van de favoriete visboer, bij ontstentenis van echte markt aan huis bezorgd, een nieuwe jurk die ik absoluut nodig had en dumbells en een kettlebell om mee te sporten) hebben Michel en ik even wat spullen gekocht in de echte wereld, en toen zijn we snel naar huis gegaan, omdat we een FaceTime-partydate hadden met Lianne en haar Vin. Lianne is namelijk jarig vandaag, ze is 32 geworden, en ik ben al maanden bezig met het plannen van deze verjaardag en het bijbehorende cadeau, maar dat kan ik haar pas aanbieden als we in de horeca kunnen zitten, dus nu hebben we per adres een flink fancy fles champagne opengetrokken (Lianne en Vincent hadden een mooie van Yannick Prévoteau, en wij hadden een blanc de noirs uit 2012) en via de laptop bijna 2 uur met elkaar zitten kletsen. Dat was nog verrassend leuk – en wat ook zo fijn is: het ‘echte’ cadeau, want natuurlijk heb ik Lianne een placeholder laten sturen, lege handen op je verjaardag is onacceptabel, kan ik ooit nog wel geven. Ik ben op het moment hard aan het werk aan de ‘verheuglijst’, en de tweede verjaardag van Lianne prijkt er hoog op. En voor vandaag was het eigenlijk hartstikke feestelijk: bubbels, leuke mensen en goeie snacks. Dan kan je het wel jammer vinden dat je elkaar niet kan zoenen, maar goed, we moeten iets hebben om naar uit te kijken!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.