Corona,  Corona-diaries,  Massage,  Self-care,  Verheuglijst

Een beetje verlichting

De maatregelen tegen corona worden langzaamaan een beetje verlicht, en die verlichting begint zich nu ook in mijn leven te manifesteren. Om te beginnen word ik volgende week op school verwacht om een kringgesprek op anderhalve meter met 30 pubers te voeren, al zou ik dat niet per se een verlichting willen noemen, en ik heb ook een afspraak bij de kapper en ik ga zowaar 2 keer in de horeca eten. Genoeg om naar uit te kijken dus – maar het eerste item van de verheuglijst is nu ook een realiteit geworden, want gisteren heb ik een massage gehad. Die had ik hard nodig, overigens, want ik zit 7 dagen per week uren per dag achter de laptop, dus ik heb inmiddels enorme last van mijn linkerschouder en een beetje last van mijn rechterschouder, door het hardlopen doen mijn benen pijn, en bovendien had ik vorige week weer een paar ongelukkige dagen, en dat voelde ik vervolgens over mijn hele lijf. Op zo’n moment is er eigenlijk maar een ding dat helpt, en dat is anderhalf uur op de massagetafel bij Faith van Intuitive Healing Hands. Ik heb nog tijdens de persconferentie waarin Rutte bekend maakte dat de contactberoepen weer aan de slag konden een reservering gemaakt, want ik vermoedde dat ik niet de enige fan van Faith ben en wilde dus absoluut zeker weten dat ik snel aan de beurt zou zijn, al was ik wel lichtelijk bezorgd over hoe zo’n massage dan zou zijn in het nieuwe normaal.

Die zorgen bleken volledig ongegrond. Ik kreeg ruim voor de afspraak een app van Faith, met allerlei vragen over of ik symptomen of koorts heb gehad of in de buurt was geweest van iemand die symptomen of koorts heeft gehad. Gelukkig was het antwoord op al die vragen ‘nee’, en gelukkig was Faith er zeer aan gecommitteerd om dat ook zo te houden, want ze ontving me met een mondmasker op en dat masker heeft ze de hele massage opgehouden.  Ik werd uitgebreid geïnformeerd over de maatregelen die zij voor zichzelf getroffen heeft, haar reisplannen en haar gezondheidstoestand. Bovendien moest ik mijn handen wassen bij binnenkomst, met een zeepje dat ik na afloop mee naar huis kon nemen, ik kreeg een persoonlijk zakje met wc-papier (zodat er geen vieze pleerol als corona-taxi in het toilet hoefde te hangen) en gedurende de massage was mijn gezicht afgedekt met een doek. Na de massage zouden niet alleen de doek op de tafel en de doek die ik over mij heen had gehad in de was gaan, maar ook alle kleren van Faith. Op haar website blijkt ze nog een volledige pagina te hebben gewijd aan haar nieuwe normaal,* waar zelfs de meest bezorgde COVID-mijder voldoende vertrouwen aan kan ontlenen, want haar nieuwe normaal is aanzienlijk hygiënischer dan welk algemeen geldend normaal dan ook. Kortom, geen enkele reden om gespannen te zijn over de vraag of je in deze tijden voldoende ontspanning aan een massage kunt ontlenen. Dat kan prima – as long as you have Faith!

* Ik geniet intens van deze tekst: ‘I welcome and encourage feedback, constructive criticism, cynicism, suggestions, snarkiness, wit and banter.’ Heel herkenbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.