44 dingen,  Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes,  Series,  Televisie

Series kijken

In het kader van mijn 44 dingen-lijst heb ik me plechtig voorgenomen om maar liefst 20 seizoenen van series te kijken, en tot mijn grote verbazing is me dat gelukt, ruim zelfs, want de teller staat nu op 21, en ik heb nog even te gaan voordat ik echt jarig ben. Series kijken is namelijk niet iets dat voor mij heel natuurlijk komt, althans, niet zo natuurlijk als voor de mensen die in staat zijn om in 2 avonden 3 seizoenen van La Casa de Papel erdoorheen te rammen. Dat is in mijn geval best te verklaren, want Michel kijkt geen series (althans, niet via streaming-diensten, hij kijkt Flikken Maastricht en Vera als die op tv zijn) en we kijken ’s avonds samen televisie, dus dan kijk ik ook geen series. Bovendien ga ik in de tijd waarin ik prima een streamingdienst zou kunnen activeren liever naar de bioscoop, of ik ga een boek lezen, of apathisch voor me uit staren. Het ligt er niet aan dat er te weinig aanbod voor me is, want ik heb om te beginnen zo’n beetje alles tot mijn beschikking (Netflix, Ziggo, HBO, Disney Plus, Amazon Prime, Videoland en WOW Plus) en ik heb voor al die aanbieders een watchlist gemaakt, dus ik weet precies wat ik allemaal zou kunnen kijken, maar ik moet me er wel toe zetten. Aan de andere kant hoef ik nou ook weer niet te doen alsof ik een enorme seriekijkfaalhaas ben, want ik heb dus wel tijd ter waarde van 21 seizoenen televisie geïnvesteerd in het vinkje op mijn lijstje.

Zo heb ik enorm genoten van Fleabag 1 en 2 (Prime), After Life 1 en 2 (Netflix), The Handmaid’s Tale (Videoland), Killing Eve 2 (Videoland), Barry (HBO) en Pose op Netflix. Qua actieseries waren er Jessica Jones 3 en The Punisher 2 (toen nog op Netflix) en The Mandalorian (op Disney Plus, waarbij ik vooral keek voor Baby Yoda). Ik had veel waardering voor de Netflix-series Sex Education 2, G.L.O.W. 3 en vooral het laatste seizoen van The Good Place, en ik was minder enthousiast over Runaways op Disney. The Crown (seizoen 2 dit keer) is gewoon niet echt mijn ding, omdat ik niet zo goed om kan gaan met series die zich uitgeven voor historisch, maar eigenlijk vooral fictie zijn, waardoor ik doorlopend zit te factchecken, waar ik dan weer heel moe van word. Ik ben ook begonnen aan een paar series die ik (nog) niet heb uitgekeken: Watchmen en Euphoria op HBO, Crashing op Netflix en The Marvelous Mrs Maisel op Prime. Misschien dat ik die dan in het kader van mijn 45 dingen-lijst kan kijken – al is er dikke kans dat ik begin met iets anders. Ik heb een diep verlangen naar Killing Eve seizoen 3, en die wordt dan net weer uitgezonden op de enige streaming-dienst die ik niet heb, waardoor ik me nu zit af te vragen of ik een van die andere diensten zal opzeggen (maar natuurlijk pas als ik de hele watchlist heb gekeken) of er toch nog een abonnement bij neem. Ik denk dat dat laatste wel een mooi voornemen is voor de tweede corona-golf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.