45 dingen,  Boek,  Boeken,  Corona,  Corona-diaries,  Fiets,  Lezen,  Onderwijs,  Plannen,  Schrijven,  Vakantie

Zomervakantie

Gisteren was de eerste dag van de zomervakantie. Vroeger kregen we in het onderwijs zeven weken vakantie, maar dat is inmiddels teruggebracht tot zes, en sinds ik onderknuppel in het management ben, komt het concreet neer op vijf, want in de laatste week van de vakantie word ik in het algemeen wel op school verwacht om de boel alvast een beetje op te starten. Bovendien hebben we dit jaar natuurlijk een beetje een raar jaar achter de rug, wat tot gevolg heeft dat we voor de leerlingen die het nodig hebben voordat alles weer begint een zomerschool hebben opgetuigd, en ik vermoed dat het wel handig is als ik een beetje in de buurt ben. Maar voor die tijd heb ik dus vijf weken vrij. Dat is natuurlijk zalig (en ja, dat is meer dan mensen met een baan buiten het onderwijs krijgen, maar daar staat tegenover dat wij in de loop van het jaar nogal wat overuren draaien en verder nooit vrij kunnen nemen als we dat zouden willen, dus voor gezeik hierover ben je aan het verkeerde adres) en ik ben van plan die vijf weken optimaal te besteden. Michel en ik zouden op vakantie gaan naar Rome en Kopenhagen, maar die reizen zijn gecanceld, en voor een deel heb ik zelfs al mijn geld teruggekregen van KLM. Ik vind het net aan te doen om een half uur een mondkapje te dragen als ik de trein naar Rotterdam neem – ik zit er helemaal niet op te wachten om uren met zo’n unit op mijn smoel in een vliegtuig te gaan zitten, laat staan tussen al die mensen die geen afstand kunnen of willen houden op Schiphol rond te lopen, dus wij blijven in Nederland.

Maar dan moeten we natuurlijk wel een plan hebben. Op het moment lijkt het erop dat er een tweede corona-golf in de lucht hangt, en in dat geval ga ik Michel überhaupt niet meekrijgen op welke excursie dan ook, want hij is aanzienlijk voorzichtiger dan de meeste mensen, dus ook plan B (een overnachting in het Conservatorium-hotel en een roadtrip) staat op losse schroeven. In mijn 45 dingen-lijst staat een paar nachten alleen weg als activiteit gepland, dus die roadtrip doe ik misschien in mijn eentje, maar het Conservatorium-hotel wil ik samen met Michel bezoeken, dus als hij niet mee gaat, gaat dat niet door. Gelukkig hebben we allebei thuis nog genoeg te doen: Michel schrijft een artikel en ik ben eindelijk echt aan mijn boek begonnen. En bovendien is er nog de Leidse horeca die we graag steunen door terrasjes te bezoeken en ik heb mijn vakantiegeld omgezet in een nieuwe racefiets, dus dat worden hopelijk veel mooie tochtjes in de open lucht. Ik heb een tuin waar ik in de zon en in de schaduw kan zitten, een ereader vol mooie boeken en ook nog een stapeltje literatuur in hard-copy, voor als er slecht weer is heb ik al mijn streaming-diensten en veel van mijn vrienden blijven ook gewoon in de buurt, dus die zou ik prima op gepaste afstand kunnen zien. Kortom, ik vermoed dat ook dit jaar de zomervakantie te kort zal blijken – maar ik heb er wel heel veel zin in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.