Bloggen,  Boek,  Ditlustik,  Grapefinds,  Projecten,  Schrijven,  Voornemens

Allerlei schrijfprojecten

In de musical Hamilton zingt Aaron Burr op een gegeven moment tegen Alexander Hamilton ‘Why do you write like you’re running out of time?’ en ik herken mezelf daar tegenwoordig wel in. In zekere zin is mijn tijd ook beperkt, niet omdat ik zoals Hamilton het risico loop om in een duel overhoop geschoten te worden*, maar wel omdat ik al op de helft van de zomervakantie ben en ik wil nog zo veel schrijven. Om te beginnen schrijf ik zes dagen per week aan mijn boek: in mijn agenda staan bij het weekoverzicht zes bolletjes, die ieder 500 woorden vertegenwoordigen. Op deze manier heb ik het voor elkaar gekregen om twee hoofdstukken (van rond de 8000 woorden) helemaal af te krijgen, en daar ben ik erg trots op. Er is nog een lange weg te gaan voordat er een kaft omheen zit, maar ik boek dagelijks een klein beetje progressie, dus ik kom elke dag een stap dichterbij. Waar ik ook trots op ben, is dat ik mag gaan bloggen voor Grapefinds, een platform met informatie over wijnhotspots, dat binnenkort online gaat. Ik ga schrijven over de beste wijnlocaties van  Leiden en omstreken, en Maastricht (ja dat ligt niet in de omgeving van Leiden, maar ik kom daar veel), en ik vind het ontzettend leuk om de kennis die ik met al die WSET- en culischrijfcursussen heb opgedaan op een creatieve manier toe te passen.

Bovendien is een langdurend plan nu eindelijk tot uitvoer gekomen: de blog ditlustik.nl, waar Lianne en ik zullen schrijven over onze culinaire avonturen. Ik heb hem in het geheim opgezet (met hulp van een aantal ontwerp- en internethelden) en vorige week als verlaat verjaardagscadeau aan Lianne aangeboden. Onze ideeën over wat je op die blog te lezen krijgt zijn nog niet helemaal uitgekristalliseerd, maar ongetwijfeld zal het restaurants, sterren, champagne en kaasplateaus regenen, want dat zijn nog eenmaal de culinaire avonturen die wij beleven. We hebben heel veel zin om in de horeca te gaan zitten en het onderzoek te noemen – maar we vinden het ook echt gaaf om over restaurants en lekkere dingen te schrijven, dus ik weet zeker dat er voldoende te beleven zal zijn op onze nieuwe site. Volgen dus! Tot slot is er nog deze blog. Ik schrijf hier nu drie stukken per week. Toen we nog vol in de lockdown zaten heb ik elke dag geschreven, dus ik had de frequentie al omlaag geschroefd, maar ik ga dat nog een keer doen, en vanaf nu twee keer per week hier bloggen. Als er iets bij komt, moet er ook iets af – en er is dus behoorlijk veel bij gekomen. Ik vind het belangrijk dat ik geen stukken online gooi die ik een beetje half-assed in elkaar geflanst heb, dus ik kies er nu voor om dan maar minder stukken te schrijven, maar wel stukken die aan mijn eigen eisen voldoen. En wie mij graag leest, heeft nu maar liefst drie platforms waarop ik te vinden ben, en wie weet binnen niet al te lange tijd ook nog een boek!

* Dit is GEEN spoiler. Het gebeurde in 1804. Educate yourself.

One Comment

  • Fem

    Ik moet even heel hard grinniken om je bio op Dit Lust Ik: “Ze heeft alleen een verschrikkelijke hekel aan rozijnen, maar dat zijn ook lelijke druivenmummies, dus dat is volkomen terecht. ” 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.