45 dingen,  Dingen anders doen,  Shoppen,  Tas,  Winkelen

Een grote aanschaf

Toen ik mijn Dingen Anders Doen-project ‘Minder shoppen‘ opzette had ik allerlei voordelen voor mezelf bedacht, waarbij de belangrijkste waren dat ik alleen maar geld zou uitgeven aan dingen die ik echt wil en ik in dat kader ook zou kiezen voor kwaliteit. Geen goedkope rotzooi, geen impulsaankopen. Ik zit nu ongeveer op tweederde van de 90 day challenge, en het gaat prima, al heb ik laatst wel een jurkje bij de Hema gekocht, en die aanschaf zou je kunnen zien als zowel goedkope rotzooi als een impulsaankoop, maar ik verkies het te zien als een weloverwogen koopje, en dan mag het. Ik heb nog wat kleding gekocht, maar al die items vallen buiten de regels, want het is wielrenkleding en ik kan niet in mijn blote kont of in een gewoon broekje op mijn supersnelle fiets gaan zitten. Ik hecht namelijk nogal aan mijn onderstel en dat ga ik niet verpesten vanwege mijn eigen stomme regels. Maar hoe dan ook gaat het dus prima, en dat blijkt vooral uit mijn bankrekening. Ik heb namelijk in de drie maanden dat ik dit project in mijn leven heb behoorlijk wat geld gespaard, en dat geld maakt het dan weer mogelijk dat ik, als ik dan toch een aanschaf doe, kan kiezen voor kwaliteit. Een van de dingen die ik in dat kader voor mezelf wilde kopen is een Celine trio-tas. Dat is een ogenschijnlijk eenvoudige schoudertas, die uit 3 tassen op elkaar bestaat, die je ook weer van elkaar kan halen om van de buitenste twee een clutch te maken. Ik zie die tas aan alle kanten op social media en hij was al een paar jaar De Droom.

En De Droom is gewoon te koop bij de Bijenkorf in Amsterdam, dus toen ik vorige week toch naar de hoofdstad moest (een diner met Lianne), kon ik mooi mijn slag slaan, want ik had voldoende in kas, en ik had besloten de aanschaf te forceren door hem op mijn 45 dingen-lijst te zetten. Lianne ging mee – grote aanschaffen doe je liever niet alleen – en het was een feestelijke shopsessie, vooral omdat de Celine-medewerker ongeveer net zo enthousiast was over het feit dat ik mijn eerste Celine-tas* ging kopen als wij waren, en mij uitgebreid de gelegenheid gaf om de verschillende mogelijkheden (in maat of kleur) om te hangen om te kijken welke het beste bij me paste. Uiteindelijk koos ik voor een large, en dan vooral omdat mijn e-reader erin past (ik ben een nerd en ik blijf een nerd – als er geen boek in mijn tas past is het geen tas voor mij), en toen werd hij feestelijk voor mij ingepakt: in een officiële tas om hem in te bewaren, met daaromheen een prachtige doos met strik en daar weer een grote, witte, met een sticker dichtgeplakte tas omheen. Ik had echt een heerlijk gevoel bij mijn aanschaf en Lianne en ik hebben hem dan ook gevierd met een glas roze Moët op het dak van de Bijenkorf. En toen ik thuiskwam had ik nog wat extra pret, want ik heb met het uitpakken gewacht tot het moment dat ik een boost nodig had, zodat het voelde alsof ik het allemaal nog een keer kon beleven. Ik ben superblij met mijn tas – en het was het wachten en sparen dubbel en dwars waard!

* Zijn woorden. Zelf had ik de indruk dat ik mijn Celine-tas ging kopen. Maar goed, er stonden nog wat mooie tassen op de plank daar, dus misschien is een Celine-tas een soort tattoo: als je er eenmaal een hebt, begin je meteen met het plannen van de tweede.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.