45 dingen,  Boeken,  Fiets,  Film,  Liedjes,  Lijstjes,  Series,  Voornemens,  Wielrennen

Snel scoren op de 45 dingen-lijst

Het gaat best goed met mijn 45 dingen-lijst. Ik ben pas 3 weken 45 en vooralsnog bevalt het goed, vooral omdat ik vakantie heb en ook genoeg energie om van alles te ondernemen. Zo heb ik afgelopen zaterdag een cursus op creatief gebied gevolgd, en wel een workshop ring maken bij mijn favoriete Leidse sieradenontwerpster Eva Schreuder (waarvan binnenkort een uitgebreid verslag). De fietstocht van 45 kilometer heb ik inmiddels al twee keer gedaan, en aanstaande vrijdag gaan Michel en ik weer. Vanmiddag heb ik bloed gegeven en donderdag ga ik met Lianne naar Amsterdam, alwaar ik erop inzet maar liefst 2 vinkjes te kunnen zetten. We gaan eten bij The White Room, inderdaad, een sterrenrestaurant waar ik nog nooit geweest ben (dat brengt mijn sterrentotaal op 5 sterren in ruim 3 weken, wat een zwaar leven heb ik toch), en ik ben van plan om in elk geval een poging te ondernemen om de Celine-tas te kopen, want ik heb in elk geval het benodigde bedrag bij elkaar gespaard. Voor deze week staat op mijn to do-lijst ook nog dat ik ‘self-care afspraken’ moet maken, dus ik ga ervoor zorgen dat ik de eerste van 6 massages en facials weet aan te tikken. Volgende week hebben Michel en ik een paar dagen Maastricht gepland, maar als hij niet meewil vanwege corona, ga ik alleen, en dan is het positieve deel van iets dat natuurlijk niet zo leuk is dat ik ‘een paar dagen alleen weggaan’ kan afstrepen. Maar ik ga liever samen – dat vinkje kan altijd nog.

Gelukkig heb ik ook genoeg ontspanning om lekker thuis op de bank te gaan zitten. Dan ga ik lezen of series en films kijken, en dat mag allemaal ook in het kader van de lijst. Zo heb ik inmiddels al 5 boeken gelezen (tip: The Glass Hotel van Emily St. John Mandel), heb ik het hele seizoen 3 van Killing Eve gekeken (prachtig) en ben ik begonnen aan seizoen 2 van The Umbrella Academy (zo leuk) en seizoen 2 van The Handmaid’s Tale (7 kleuren schijten, zo heftig is dat, maar het is ook heel erg mooi en heel erg belangrijk, dus ik hou nog wel even vol). In het kader van het project ‘alle Avengers-films in chronologische volgorde kijken’ kwam ik erachter dat ik de eerste Thor en Hulk nooit gezien heb, dus die komen vanzelf ook op de 45 films-lijst. Bovendien heb ik The Sun Is Also A Star gekeken, een verfilming van een mooi Young Adult boek met extreem fraaie mensen in de hoofdrollen. Ik vermoed dat hij me van alle films die ik dit levensjaar zal hebben gekeken niet zal bijblijven als de meest indrukwekkende, maar hij was in elk geval de eerste. Ik verwacht ook binnen tamelijk korte tijd een vinkje te kunnen zetten bij het eeuwigdurende project ‘een playlist maken van mijn 101 favoriete liedjes’, want dat moet nou echt een keer afgerond worden – al is het alleen al omdat het volgens mij nog maar een uurtje werk is om de playlist af te maken, dan hoef ik alleen maar de daadwerkelijke playlist te maken en daarna heb ik gelijk een mooie soundtrack voor bij het afvinken van alle andere dingen op mijn lijst!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.