Amsterdam,  Awesome-lijst,  Corona,  Corona-diaries,  Hotel

Een nachtje in het Conservatorium-hotel

Sinds Frank en Anita mij een keer een dagje Amsterdam cadeau deden voor mijn verjaardag, waarbij we eerst naar het Stedelijk Museum gingen en daarna cocktails dronken in het Conservatorium-hotel, heeft dat hotel mythische status voor mij. Ik weet niet precies waarom, maar ik wilde er ontzettend graag een nachtje slapen. Het is een bloedstollend sjiek hotel, zo sjiek dat het eerder chique is, en ook zo chique dat het weer een beetje understated is, voor zover een gigantisch voormalig bankgebouw in het centrum van Amsterdam dat gierend hoge prijzen rekent voor een overnachting understated kan zijn. In elk geval was het de droom om daar een keer te slapen, zozeer dat ik die overnachting op de awesome-lijst had opgenomen, want dan is er gerede kans dat ik het ook daadwerkelijk doe. Maar het duurde dan toch nog even voordat het gelukt was, want behalve dat het gewoon heel erg duur is om daar te slapen, wilde ik dat natuurlijk wel met Michel doen, en er moest ook wel een goeie reden zijn. En hoewel corona ons in 2020 zo goed als alles heeft afgepakt, was het juist corona die het mogelijk maakte dat ik het Conservatorium-hotel van het lijstje kon afvinken: Michel en ik zouden ter gelegenheid van onze 22 jaar samen-viering naar TriBeCa in Heeze gaan, maar dat ging niet door omdat de restaurants moesten sluiten, en omdat er in het Conservatorium-hotel een uitstekend restaurant was, konden we daar wel eten en slapen, en dat voor een redelijk gunstige prijs, want de hele toerisme-sector lag op haar gat.

Vaak is het zo dat ik, als ik me ergens heel erg op verheug, eigenlijk gegarandeerd een teleurstelling voor mezelf in scène zet, want het is nooit zo geweldig als ik denk dat het wordt, en hoewel er in het Conservatorium-hotel hier en daar iets mis ging (de kamer die we kregen was op het laatste moment gewijzigd, waardoor er nadat we er waren ingecheckt nog wat aan moest gebeuren), was het al met al precies zo geweldig als ik dacht dat het zou worden. Toen de verwarring met betrekking tot de kamer aan het licht was gekomen mochten we in de bar wachten, met een biertje voor Michel en een mooie witte wijn voor mij, dus dan heeft het weinig zin om boos te blijven, en bovendien was iedereen, van de meneer bij de deur tot de man bij de receptie, zo ontzettend vriendelijk en attent dat je wel een hele nare diva moet zijn om moeilijk te doen. In onze hotelkamer, die uit 2 verdiepingen bestond, hadden we twee badkamers, allebei met zalige doucheproducten, en maar liefst drie televisies (een per verdieping en een in de spiegel van de badkamer met het ligbad). We konden onze eigen muziek draaien via een bluetooth speaker, het ontbijt was heerlijk (met een ruime keuze aan prachtige gerechten) en er bleek een late check-out beschikbaar voor ons, dus we hebben optimaal van de kamer genoten. Ik geloof niet dat ik verder zal zeggen dat corona mij veel positiefs heeft gebracht, maar dit vinkje op de awesome-lijst heb ik aan de pandemie te danken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.