Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes,  Voornemens

Mijn voornemens van 2020

Tja, wat zal ik zeggen – het is de laatste blog van 2020, dus dan zal ik toch even moeten terugkijken op al mijn voornemens die ik voor dit jaar genomen had. In het licht van het feit dat ik eigenlijk geen idee meer had wat ik me had voorgenomen, was ik op zich ook wel benieuwd naar wat ik expres en wat ik per ongeluk min of meer heb weten waar te maken. Hoe dan ook, morgen is er een nieuw jaar, dus dan kan ik me alles voornemen wat ik me voor 2020 had moeten voornemen of wat ik me voor 2020 heb voorgenomen maar niet uitgevoerd. Heerlijk, zo’n vers jaar om mee aan de slag te kunnen gaan.

Maar eerst: wat ik dit jaar allemaal van plan was. Let’s go!

  1. Ik wilde goed voor mezelf zorgen. Dat is gelukt: ik ben 12,5 kilo afvallen, en dat was precies wat ik wilde. Ik heb dit effect bereikt door veel te sporten en op mijn voeding te letten, maar ik heb ook gewoon geleefd, wijn gedronken en pizza gegeten. Al met al voel ik me fitter, heb ik minder pijntjes en ik slaap op zich een stuk beter. Ik heb keurig mijn smoel schoongemaakt voordat ik ging slapen, heb massages en facials gehad, mijn placebo’s vitamines elke dag ingenomen (inclusief de vitamine D die ik al jaren slik en die nu misschien een corona-wapen blijkt te kunnen zijn), ik ben een keer naar de sauna geweest. Het enige wat ik niet heb gedaan was mijn tanden laten bleken. Misschien doe ik dat in 2021, misschien ook niet.
  2. Ik wilde creatief zijn, en dat is in zekere zin gelukt, want ik heb een groot deel van het jaar veel geblogd en seizoen 2 van de Gave Wijven Podcast opgenomen. Ik heb niet gevlogd, mijn boek is niet zo ver af als ik het zou willen hebben, en hoewel ik samen met Lianne onze culi-blog heb opgestart, staan er geen stukken op. Ik heb wel een stand-up cursus gedaan, maar ik ben bruut afgewezen voor het Leids Cabaret Festival, dus ik heb me minder bekwaamd in de stand-up dan ik zou hebben gewild.
  3. Ik wilde mezelf cultiveren en dat is gelukt: ik heb 58 boeken gelezen en 34 films gezien. Ik heb 18 series gekeken en musea bezocht, maar sinds corona geen musea waar ik nog niet geweest was (omdat ik van Rutte geen ‘overbodige reizen met het OV’ mag maken, en een VVD-er vindt andere dingen overbodig dan ik). Ik heb een cursus wijn- en culischrijven gedaan en me aangemeld voor het membership van Structuurjunkie, het zelfverbeteringsbedrijf van Cynthia Schultz, allebei heel leerzaam.
  4. Ik was van plan om aan mijn side hustle te werken. Met uitzondering van een middag waarop ik met mezelf heb gebrainstormd over wijnproeverijen die ik zou kunnen organiseren, kan ik oprecht zeggen dat hier geen moer van terecht is gekomen. Mijn grote cateringklus van dit jaar is gecanceld, en ik heb verder vooral een beetje geld  verdiend met coaching, een filmpje opnemen en monteren voor een vriend en tekstversterking. Ik schrijf voor Grapefinds, maar dat doe ik omdat het een beloning op zich is om bij zo’n mooi platform te zitten. Maar als iemand me ergens voor in wil huren: ik ben er voor je.
  5. Ik ging elke dag aan het begin van de dag een to do list opstellen voor die dag in plaats van kansloos scrollen op mijn telefoon. Dat heb ik gedaan, maar daar ben ik na de plantraining van Structuurjunkie weer mee opgehouden, want alles staat gewoon in mijn planner. Ik heb hard gewerkt: voor school en voor de raad. Ik heb mijn best gedaan voor al mijn projecten, maar toen het niet meer ging, heb ik die geparkeerd.
  6. Ik wilde een systeem bedenken om mijn huis op te ruimen. Op zich is het nu best netjes, maar het kan beter. Tijdens de eerste lockdown maakte ik elke dag aan het eind van de dag mijn bureau klaar voor de volgende dag, zorgde ik dat mijn bankje netjes was en ruimde ik mijn kleren op. Dat zijn goede gewoontes, die ik ook volgehouden heb, maar ik vind dat het nog geen echt systeem is.
  7. Ik heb ook in 2020 bewust voor gaafheid gekozen. Ik heb elke week minstens een glas bubbels is prima gedronken, mooie restaurants bezocht, leuke reisjes gemaakt (natuurlijk toen het nog kon, na het negatief reisadvies zijn we alleen nog maar naar Zeist en Amsterdam geweest) en ik heb veel tijd met en voor mezelf genomen.
  8. Ik wilde mijn geld uitgeven aan waardevolle ervaringen en spullen. Dat is op zich gelukt, ik heb een droomtas gekocht en nog wel een paar goeie dingen, ik ben in het Conservatorium-hotel geweest en met mijn racefiets lekker op pad, maar ik heb ook veel geld kansloos over de balk gesmeten. In 2021 wordt dat laatste totaal anders.

Niet slecht, eigenlijk. Zeker omdat we natuurlijk nu voor alles wat we niet bereikt hebben de corona-joker kunnen inzetten. Hoe dan ook heb ik zin om in het nieuwe jaar weer een flinke slinger aan ‘project Susannah’ te geven. Watch this space!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.