Corona,  Corona-diaries

Functioneel niksen

Ik vind zondag echt een heerlijke dag. Dat komt denk ik doordat ik principieel vind dat ik op zondag niet hoef te werken (je bent in het katholieke zuiden opgegroeid of je bent het niet), maar in de praktijk wel veel dingen doe, waardoor ik me supereffectief voel, want alles wat ik doe, is meegenomen en een extra schouderklopje waard. Als ik een keer zou besluiten een hele zondag in mijn heerlijk zachte panteronesie door te brengen en de streamingdiensten uit te spelen, dan mag dat, want het is zondag. Maar als ik zoals vandaag 5 kilometer ben gaan hardlopen, een berg foto’s heb gemaakt van kleren en spullen voor het Susannahgeefthetweg-project, mijn planning voor volgende week helemaal heb ingevuld, de fractievergadering heb voorbereid, mijn voorraad eiwit-vezelpoeders in alle smaken heb aangevuld en mijn financiële Excel voor de komende maand heb klaargezet, dan vind ik het eigenlijk nog een prestatie dat ik het ook nog voor elkaar heb gekregen om negen uur slaap te pakken, anderhalve aflevering van RuPaul’s DragRace UK te kijken en spekpannekoekjes met kaas te bakken. Nou hielp het heel erg dat ik het merendeel van die laatste dingen aan het begin van de dag heb gedaan, zodat ik daarna opgeladen was voor alles wat ik in de categorie ‘werk’, ‘sport’ of ‘adulting’ wilde doen. En toen bleek ik ook nog energie over te hebben om met maar liefst twee mensen via What’s App een grote hoeveelheid voetbalplaatjes te ruilen.

Op zich is het wel fijn dat ik vandaag genoeg energie had om mijn planning en financiën alvast helemaal te fixen, want de week die eraan komt wordt niet mals: op dinsdag en donderdag mag ik me zowaar weer eens fysiek op school laten zien – waar ik enerzijds een beetje zenuwachtig over ben (want ik heb nog steeds geen zin om mezelf corona te laten aanhoesten) en anderzijds heel veel zin in heb (want alle dagen zijn op het moment echt totaal hetzelfde en ik mis mijn collega’s) – op maandag heb ik een stevige thuiswerkdag voor de boeg en een tamelijk heftige fractievergadering in de avond, en op donderdagavond is er een raadsvergadering die om 19.00 begint en hopelijk eindigt voor het eind van de avondklok. Op vrijdagavond is er een online Nieuwjaarsbijeenkomst van D66 Leiden en op zaterdag mag ik om 10.00 paraat zitten met een boel make-up op mijn smoel om ouders van potentiële leerlingen te woord te staan in onze online Open School. Reden te meer om nu maar even te stoppen met dingen doen en uitgebreid met een masker op mijn gezicht in bad te gaan liggen lezen en straks even lekker te gaan koken. Want als ik mijn batterij vandaag niet goed oplaad, acht ik de kans dat ik alle dingen die ik de komende week wil doen ook daadwerkelijk af krijg, niet zo groot. En ik moet natuurlijk wel een beetje energie overhouden om volgende week zondag lekker functioneel te niksen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.