Gezeur,  Vakantie

Eerste week

De eerste week van de vakantie zit er inmiddels al op. Het is wel raar, want ik weet dat ik superlang vakantie heb, en in het begin van de vakantie strekken die weken zich als een eindeloze periode voor me uit, maar voordat ik weet zit ik naar mijn vakantielijstje te kijken en moet ik constateren dat de zomer me door de vingers is geglipt. Zo ver ben ik nog niet, want ik moet eerst eens even proberen te onthaasten. En ik zal eerlijk zijn: ik ben daar dus niet zo goed in. De out of office staat aan, maar ik vind het lastig om toch niet even de mail checken, en afstand nemen valt me best zwaar. Bovendien ben ik echt uitgeput. Ik heb deze week een heerlijke massage van anderhalf uur gehad, waardoor voor mijn gevoel eigenlijk alleen nog maar vermoeidheid is losgekomen, dus misschien heb ik gewoon nog veel meer slaap nodig. Ik heb over mijn moeite om afstand te nemen een jank-post op Instagram gezet, maar daar kwam helaas geen gouden tip voorbij. Wel een paar mooie zilveren, hoor: vrijwilligerswerk gaan doen (is natuurlijk prachtig, maar meer werk is voor mij niet de weg voorwaarts), creatieve activiteiten (dat is in mijn geval schrijven, en dan zit ik toch weer achter de laptop) en de laptop gewoon helemaal dicht doen (maar dan kan ik dus niet schrijven). Misschien was de meest nuttige reactie wel die van Patrick, die zei dat langzaam losweken de enige optie is, en dat cold turkey afkicken van keihard werken een utopie is. Waarschijnlijk heeft hij gelijk.

En als dat waar is, heeft het ook weinig zin om te gaan floaten en me dan de hele tijd af te vragen of ik al ontspannen ben. Zo gaat dat dan natuurlijk niet, al lijkt het me best leuk om een keer in een bak water vol zout rond te dobberen. Die ontspanning moet gewoon rustig komen. Dus ik heb me voorgenomen om de komende weken wel leuke dingen te doen, maar ook niet te veel. En überhaupt om hier en daar ook weleens een dagje weinig of niets te doen. Zo heb ik vandaag gesport en een paar wassen gedraaid, maar de neiging om de schuur eens even stevig op te gaan ruimen heb ik onderdrukt. Morgen ga ik een dagje met Michel naar Amsterdam: we gaan naar het Stedelijk Museum en naar een restaurant van mijn culinaire wishlist. Hoewel dat op zich natuurlijk helemaal niet niets doen is, is het wel ontspannen, want ik geniet van rustig rondlopen tussen cultuur, en lekkere dingen eten vind ik ook alleen maar fijn. Verder heb ik deze week wel een paar plannen, maar toen ik vandaag met mijn agenda aan de slag ging, heb ik mijn uiterste best gedaan om geen klusjes toe te voegen. Eerst even een weekje gewoon bestaan, en dan zien we weer verder. En om te voorkomen dat ik toch ga zitten mailen, heb ik Lianne mijn password gegeven, dus al zou ik het willen: het kan niet. Soms is het toch wel mogelijk om ontspanning af te dwingen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.