No spend 2021,  Projecten,  Voornemens

No spend 2021 – juli

Ik ben inmiddels ruim over de helft met de No Spend. Als ik heel eerlijk ben, gaat het eigenlijk gewoon best goed, en dat is dus inclusief mijn verjaardag op 15 juli, een dag waarop ik doorgaans nogal wat kleding, sieraden of cosmetica cadeau krijg, en dan vooral omdat er nogal wat kleding, sieraden of cosmetica op mijn wish list staan. Maar dat mocht dit jaar niet: ik heb besloten dat het volgens de regels (want het zijn mijn regels tenslotte) was als iemand me ongevraagd een ‘verboden’ item cadeau zou doen, maar ik mocht er niet om vragen, en dat geldt ook voor dingen aanwijzen en zeggen dat ik die dingen wel heel erg mooi vond. En dat is goed gegaan, want ik heb van een leerling een doosje met 3 soorten handcrème gekregen en van Martine een zilveren rok, maar die stonden geen van beide ooit op enige verlanglijst van mij – al ben ik met allebei heel blij, en heb ik de zilveren rok meteen aangetrokken en er veel complimenten voor ontvangen. Toch iets nieuws, en ik hoefde er geen joker voor in te zetten. Verder heb ik mooie cadeaus gekregen die keurig binnen de no spend vielen: een tool voor mijn haar, een berg bureauaccessoires en een nachtje weg met mezelf in een hotel naar keuze. En van Lianne een stapel met enveloppen, waarvan ik er elke maand een mag open maken en dan een avontuur krijg. Ik blijk dus toch nog veel meer leuk te vinden dan al die dingen die ik niet mag kopen.

Het is me verder ook wel goed gelukt om voor een aantal feestelijke gelegenheden in kleding uit het archief te vieren. Voor de diplomauitreiking op school mag ik graag 2 outfits dragen, want er waren 2 sessies en ik heb natuurlijk geheime Songfestivalpresentatorambities, en ik vind het ook fijn als die outfits iets met elkaar te maken hebben, maar dit jaar kon dat uitstekend met twee jurken van LaDress. Bij het zoeken naar iets anders kwam ik een paar supertoffe schoenen van UnitedNude tegen, en daar heb ik nogal wat complimenten mee geoogst. Naar een etentje met Lianne droeg ik mijn lievelingsjurk van The Vampire’s Wife, die ik jaren geleden heb gekocht en natuurlijk niet vaak genoeg heb aangehad, dus dat was prima, en gelukkig heb ik de mosterdvlek die ik erop geïncasseerd heb door de stomerij kunnen laten verwijderen. De ontdekking in de kast van de maand was overigens een broek van Cora Kemperman, die me technisch gezien gewoon te groot is, maar daardoor nu in hippe paperbag-style gedragen kan worden. Ik ben maar een keer in de verleiding geweest om een joker in te zetten, en dat was voor een prachtige jumpsuit met panterprint. Om nou te zeggen dat ik die echt nodig heb  natuurlijk niet. Maar op 1 januari ga ik de site van die winkel wel checken om te kijken of hij er is. En zo niet, dan hebben ze vast wel een andere jumpsuit. Of niet, en dat overleef ik ook wel. We houden vol!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.