Gezeur,  Hernia

Hernia

Ik moet even heel nodig een grote hoeveelheid zelfmedelijden kwijt. Ik heb namelijk een hernia. Mijn onderrug, en vooral het gebied waar mijn ruggengraat mijn bekken in gaat, was al een tijdje problematisch, maar afgelopen donderdag was ik servies aan het sjouwen voor een diner, en toen ging het definitief mis. Na 20 minuten had ik mezelf uit de schuur gekregen en strompelde ik naar de enorme pot ibuprofen in New York (anders dan in Nederland kan je daar pijnstillers aanschaffen in hoeveelheden waarmee je twee keer een olifant zou kunnen verdoven). En ik heb de rest van de dag heel geregeld een paar roze vriendjes geslikt – ik had weinig keuze, want ik caterde 30 hongerige congresgangers, en die hebben geen boodschap aan mijn rugpijn. Ik daarentegen wel, dus ik ging vrijdag naar de huisarts. De diagnose was snel gesteld, en ik kreeg een recept voor diclofenac mee. Opereren doen ze niet meer aan hernias, wat ik prima vind, en waar mensen vroeger langdurig plat moesten, was het advies aan mij ‘gewoon blijven bewegen, maar alleen doen wat gaat.’

20140623-101745-37065407.jpgIk had al geconstateerd dat lang zitten een probleem is, dus ik heb gelijk aan school bericht dat dat een probleem op gaat leveren met surveilleren in de proefwerkweek. Gelukkig blijkt onze rector een reïncarnatie van Florence Nightingale, want hij mailde per ommegaande terug: ‘Misschien zijn er andere, staande mogelijkheden waardoor je toch zinvol werk kunt verrichten?’ Misschien wel, maar aan de andere kant: misschien wordt het al moeilijk zat om mijn toetsen staand na te kijken dus dan zou het wellicht een idee zijn om me gewoon even een beetje te ontzien? Is maar een suggestie hoor. Ik kan namelijk erg weinig. Yoga is, met aanpassingen, geen probleem, maar lopen, fietsen, zitten en staan doen pijn. En daar word ik chagrijnig en zeurderig van. Ik trek het gewoon heel slecht dat ik allerlei tijd, geld en energie investeer in mijn fysieke welzijn door te bewegen, op mijn eten te letten, te slapen als nodig (ok, dat kan op zich wel beter) en niet al te veel te zuipen. Als ik vervolgens als een soort van bejaarde moet rondstrompelen, dan vind ik dat gewoon niet eerlijk. Maar goed, niets aan te doen. Dat wordt een paar weken stevig balen en pillen slikken. En mopperen dus.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.