40 dingen,  Afvallen,  Dansen,  hoepelen,  Neuroses,  Sporten

Een hoepelworkshop

Een bijkomend voordeel van al dat sporten dat ik in het kader van Personal Body Plan en de yoga-opleiding doe, is dat ik het minder erg vind om activiteiten te ontplooien waarbij van me verwacht wordt dat ik beweeg. Ik ben geen danser, en dat ga ik ook niet worden, want ik kan het niet en ik voel me gigantisch bewust van al mijn fysieke tekortkomingen zodra er sprake is van welke beweging op muziek dan ook, maar het kost me veel minder moeite om hier en daar een stukje verder te lopen dan anders, of in het bos te gaan rennen, of de fiets te nemen waar ik anders in de bus zou zijn gestapt. En als ik dan toch minder lui ben, want dat is het natuurlijk, dan blijk ik zelfs bereid om in plaats van op de bank Netflix te kijken nieuwe vormen van beweging aan te boren, dus ik had me naar aanleiding van 10 minuten hoepelen in juni in mijn hoofd gehaald dat het een goed idee was om een hoepelworkshop te volgen bij de dame die de demo verzorgde. Ze heet Mirjam en haar bedrijf heet Hooplovers, en ze geeft workshops op sommige zaterdagen, dus dat leek me wel wat. Ik trommelde S op, die ook in Leiden woont en wel voor een avontuur te porren is, en die me, om het allemaal nog leuker te maken, de workshop aanbood bij wijze van verjaardagscadeau.

hoepel1De workshop werd gegeven in de gymzaal van een school, dus ik voelde me al helemaal thuis. We kregen thee en er was een voorstelrondje, waarbij de motivatie van de deelnemers uiteen liep van ‘ik hoepel voor mijn gezondheid’ tot ‘hoepelen geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid blijheid’. S en ik waren er meer omdat het ons wel een keertje grappig leek om te hoepelen, maar dat mocht gelukkig ook, en na een korte uitleg over welke hoepel je moest hebben (hoe groter, hoe zwaarder, hoe langzamer, hoe makkelijker), konden we van start gaan. We leerden taillehoepelen (dat kan ik, maar dat is ook de basis), heuphoepelen (lastig, want dan moet je twerken om je hoepel om je middel te houden) en hoepelen om de hand en overpakken bij anderen (ging wel, maar daar zie ik ook verder het nut niet van in). Het moeilijkste was wat mij betreft lopen terwijl je hoepelt; we deden het voorwaarts, achterwaarts en zijwaarts, en daar begon zich toch mijn gebrek aan danstalent* te wreken, want ik kan niet hoepelen en lopen tegelijk. Maar ik was al met al toch beter in het hoepelen dan ik had gedacht, en de buikspiertraining die er gratis bijzat is me wel bevallen. Dus ik heb na afloop een mooie hoepel gekocht, zodat ik thuis kan hoepelen. Ik woon tamelijk klein, met veel spullen, maar na lang puzzelen heb ik een plek gevonden in de woonkamer waar ik kan hoepelen zonder iets op de grond te vegen en Netflix kijken tegelijk. Dus niets houdt mij tegen.

hoepel2*De workshop bleek een workshop hoopdance, dus dat was sowieso een probleem voor Miss So You Know You Can’t Dance. Ik heb gewoon gedaan alsof er geen muziek opstond en gehoepeld.