Fashion September,  Kleren,  Lijstjes,  Voornemens

Fashion september

Ik zat laatst met Lianne te praten over hoe we overkomen op ons werk, en toen vertelde zij me dat ze een voornemen had om de hele maand september aanzienlijk meer moeite in haar outfits te steken dan anders, en dan te kijken hoe het effect zou zijn op hoe studenten haar behandelen. Lianne is studentendecaan op een HBO, een baan waarbij je heel goed een spijkerbroek en een fijne trui aan zou kunnen trekken, maar dat zou dus voor heel september niet gaan gebeuren. Er is dan een nieuwe lichting studenten, en die studenten kennen haar nog niet in haar ‘gewone’ kleren, dus die kunnen zich volledig richten op de new improved Lianne. Dat leek me wel een mooi project, en ik hou wel van een projectje, en zo is Fashion September geboren. Ik doe mee. Bij mij is de situatie iets anders: om te beginnen neig ik van nature naar overdressing, de leerlingen die zich bij mij moeten melden zitten al zeker 2 jaar op school, dus ze weten al hoe ik eruit zie, en ik denk dat ik, als ik echt zou willen dat de leerlingen mij anders zouden behandelen, elke dag in een Cookiemonster-pak* of een leren SM-outfit** naar school zou moeten komen, en daar zit helemaal niemand op te wachten. Ik zag wel een paar voordelen in mij aansluiten bij het project, want een maand lang goed nadenken over mijn outfits zou best wel eens tot gevolg kunnen hebben dat ik wat meer variatie in mijn kleding aanbreng, en ik heb mijn kast net opgeruimd, dus ik kan nu alles ook daadwerkelijk vinden.

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet onmiddellijk een aantal regels en een hashtag voor #fashionseptember zou hebben opgesteld. Voor de duidelijkheid: dit zijn de regels die voor mij gelden, ik ben niet ineens de enforcer van Lianne’s project geworden – als zij (of één van die andere stumpers die ik er inmiddels bijgelapt heb) ervoor kiest om andere regels te volgen kom ik niet ineens in mijn leren SM-outfit*** bij haar langs. Maar dit zijn, wat mij betreft, de regels:

  1. Op de dagen dat ik op school werk of een D66 activiteit heb besteed ik extra aandacht aan mijn outfit.
  2. Ik draag een jurk, rok of nette broek.
  3. Als ik een spijkerbroek draag, moet daar een jasje op.
  4. Ik draag schoenen met hoge hakken. Als ik in transit sneakers aan wil, dan mag dat, maar op de zaak zijn de hakken hoog. In de kast op mijn werkkamer staat een paar pumps, dus geen smoesjes.
  5. Mijn nagels zijn gelakt en ik heb mijn smoel met zorg opgemaakt. Bovendien draag ik sieraden.
  6. Ik heb mijn spullen in een mooie tas, en niet meer dan twee dagen achter elkaar dezelfde.
  7. Op zondag kies ik mijn outfits voor de hele week.

Vooral die laatste regel is vooralsnog uitdagend, want ik moet op zondag al onderzoek doen naar hoe het weer gaat worden – uitgebreid vooruitblikken op de week die komen gaat deed ik toch al in het weekend, maar die vooruitblik heeft nu ook consequenties in de garderobesfeer. Eigenlijk is voor mij het belangrijkste doel van deze challenge inmiddels niet meer kijken of ik anders behandeld word als ik me anders kleed (want overdressed was ik dus toch al), maar de variatie in de kleren die ik draag. Ik post ook elke dag een foto van mijn outfit in mijn Insta-story, dus dagelijks meegenieten is mogelijk. En meedoen natuurlijk ook!

* Ik heb dat wel.
** Die heb ik niet.
*** Want die heb ik dus niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.