Happiness Project Experience,  HPE,  Lichaam

Lichaamszaken

Het thema van de Happiness Project Experience van oktober is ‘body’. Nou komt zo’n thema me aanzienlijk beter uit dan het thema van juli, ‘family’, want daar kon ik niet zo veel mee, dus ik ben lekker aan de slag gegaan met de goede voornemens voor de maand. Gretchen Rubin, de kampmoeder van het HPE, maakt onderscheid tussen voornemens die je eenmalig uitvoert (volgens mij zijn dat geen voornemens, maar plannen, maar wie ben ik om bezwaar aan te tekenen tegen de grote goeroe van het geluk) en voornemens die je structureel uitvoert, dus ik heb keurig mijn voornemens met betrekking tot mijn lichaam in de twee categorieën ingedeeld. Mijn eenmalige voornemens zijn deze maand de allerfijnste, want dat zijn meestal fijne behandelingen. Zo heb ik er al een facial opzitten – al was die minder ontspannend dan de meeste gezichtsbehandelingen die ik haal, want deze was een soort facelift-achtige behandeling, waarbij ik een bindweefselmassage van mijn gezicht en decolleté kreeg (‘het kan zijn dat je morgen een beetje beurs in je gezicht bent’) en daarna allerlei elektrische schokjes mocht incasseren, maar dat alles had het doel om mijn ouwe harsens radicaal te verjongen. Ik weet overigens niet of dat gelukt is; sinds de behandeling heb ik nog nul keer mijn ID moeten laten zien bij het kopen van wijn, dus ik vraag me af of ik er nu een stuk jonger uitzie. Volgende week heb ik nog een massage geboekt bij Faith, de vrouw die mij in een uur het gevoel geeft alsof ik er 2 jaar psychoanalyse op heb zitten, en in de herfstvakantie (SOON) ga ik met Michel naar de Zwaluwhoeve. Allemaal fijne dingen voor het lichaam.

Omdat ik ook een beetje volwassen ben, ga ik een afspraak maken bij de huisarts om een aantal dingen te laten controleren. Daar horen onderzoeken bij waar ik weinig zin in heb, maar als ik voor mijn lichaam wil zorgen, is het wel handig als ik dat toch maar even doe. Verder heb ik een afspraak bij de kapper (niet zozeer onaangenaam, wel boring, want het is alleen maar bijpunten en niemand ziet ooit dat ik geweest ben), heb ik een nieuwe bril besteld, zorg ik ervoor dat ik me keurig aan mijn eigen gym-schema houd (ofwel 3x krachttraining per week, ofwel 2x krachttraining en 1x yoga of pilates per week) en ben ik weer eens begonnen met elke dag vitamines slikken. Dat heb ik in februari ook al gedaan, omdat toen het thema ‘energy’ was, maar daarna is er tamelijk snel de klad in gekomen, dus nu heb ik nog steeds grote hoeveelheden vitaminepillen in huis. Een dagelijkse gewoonte maken van vitaminepillen slikken is dus helemaal niet zo moeilijk, want ze liggen er toch – en vooralsnog voel ik me extra gesterkt door het feit dat iedereen in mijn omgeving minstens verkouden maar vaak full-on ziek is, dus ik kondig elke ochtend vrolijk aan dat ik mijn placebo’s weer ga innemen. Mijn laatste activiteit met betrekking tot mijn lichaam is zorgen voor voldoende rust. Ik slaap structureel te weinig en ik pak ook veel te weinig rustmomenten in de loop van de dag. Deze maand gaat het een stuk beter: ik dwing mezelf om elke dag op de bank te gaan zitten met een kopje thee en een boek, en ik ga op tijd naar bed. Zo ben ik straks in november weer helemaal klaar om mezelf uit te wonen. Zin in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.