Gave Wijven Podcast,  Opruimen,  Plannen,  Podcast,  Project,  Projecten,  Schrapsessie,  Schrijven,  Serieuze zaken,  Voornemens

Schrapsessie

De afgelopen week was het herfstvakantie, waardoor ik tijd had om een van mijn mooiste verjaardagscadeaus, namelijk een Writers’ Retreat* aangeboden door Lianne, daadwerkelijk te kunnen incasseren. Omdat we graag zo veel mogelijk tijd wilden besteden aan de core business van de retreat, namelijk schrijven en werken aan onze algehele awesomeheid, hebben we ervoor gekozen om zo weinig mogelijk tijd te besteden aan reizen van en naar een locatie waar we idealiter helemaal niet zo vaak naar buiten zouden gaan (nou ja, met uitzondering van eten en crisisaanschaffen), dus Lianne huurde een prachtig appartement in Rotterdam. En ik heb daar ontzettend veel werk verzet, voor een groot deel aan het nieuwe geheime project, dat nog even geheim moet blijven, maar waarvoor gold dat ik, als ik het niet voor elkaar kreeg om het tijdens het retreat in de grondverf te zetten, ervan af zou zien. Maar het staat ruim in de grondverf, dus het project blijft, maar het blijft ook nog even geheim. Ik heb hiervoor enthousiast gebruik gemaakt van de enorme hoeveelheid ramen die het appartement ons bood, want ik heb ontdekt dat ik het heel prettig vind om in de startfase van een project een heleboel dingen op Post-Its te schrijven, die ergens op te plakken en daar dan later structuur in aan te brengen. Dat is voor iedereen die een baan heeft waarbij gebrainstormd moet worden natuurlijk een wijd-open deur, maar ik kan heel slecht tegen brainstormen in een groep, dus het enige wat ik daarvan oppik is ‘NEVER AGAIN’, en dat elke keer, dus ik moest hier even op eigen kracht achterkomen. En toen ik daar achter was, heb ik mijn nieuwverworven Post-It-skills meteen in kunnen zetten voor een schrapsessie. Ik ken dat pas sinds ik een aflevering van de Gave Wijven Podcast opnam met Liang. Zij vertelde dat ze een keer per jaar een mini-sabbatical neemt, waarbij ze ook alles wat ze doet en moet doen opschrijft, en dan gaat kijken of daar niet hier en daar wat van af kan. Dat leek me wel een mooi plan, want ik moet vaak een beetje huilen van binnen als ik zie wat ik allemaal voor plannen gemaakt heb, dus ik heb een grote berg gekleurde blaadjes tegen de grote ramen geplakt en er vervolgens ook weer een paar afgehaald**.

Ik heb dus besloten dat ik mijn idiote podcastschema van 1 aflevering per week nog even volhoud tot het eind van seizoen 1, maar dat ik seizoen 2 pas live laat gaan als ik de helft van de nieuwe afleveringen al heb opgenomen. Scheelt een boel druk. Ik hoef van mezelf maar 3 keer per week te sporten, waarbij ik 1x krachttraining mag inruilen voor yoga. Ik heb me aangemeld om te modereren bij IDFA, maar ik ben maar 3 dagen beschikbaar (in plaats van de traditionele 6 of 7). Ik doe alleen maar activiteiten van D66 Leiden of D66 landelijk als ik ze leuk vind (dat staat dus los van mijn fractie- en raadswerk, dat is mijn baan, dus dat doe ik sowieso). Cateringklussen neem ik alleen maar aan als ze echt heel gaaf zijn, ik stoot een paar dingen waar ik per ongeluk ja tegen gezegd heb gewoon weer af, ik kijk op al mijn streamingdiensten alleen maar dingen waar ik slimmer van word, ik zorg dat mijn sociale leven op peil blijft maar zonder tijdsverspilling, ik ga een beetje normaal doen met betrekking tot de Kerst, ik ga niet terug naar Twitter maar blijf op Instagram, ik parkeer mijn vlog, mijn roman en mijn andere boek tot ik er weer tijd, zin en energie voor heb en, en dat is het meest belangrijk voor deze blog: ik ga voorlopig even terug van 2x per week naar 1x per week. Op die manier blijf ik bloggen zonder stress en het gevoel dat er weer wat moet, en dat is voor al die andere dingen veel beter. Ik ben er dus nog, maar minder. Gelukkig maak ik op een heleboel andere plaatsen nog heel veel herrie!

* Ja, die apostrof staat goed, het is een retreat van meer dan 1 writer. Lianne is overigens ook de fotograaf van de foto in deze blog.

** Aan het eind heb ik ze allemaal weggehaald, ik ben geen barbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.