Voornemens

Mijn voornemens voor 2020

Het nieuwe jaar is inmiddels al lang en breed bezig, maar meestal begint mijn nieuwe jaar, en het daarbij behorende nieuwe leven op de dag dat ik weer naar school mag. Dat is dus morgen. Vannacht sliep ik zo slecht dat ik mezelf in slaap probeerde te vervelen door mezelf op mijn donder te geven over hoe ik er fysiek aan toe ben en dat dat helemaal mijn eigen schuld is, maar het had een tegengesteld effect, want eigenlijk wilde ik het liefst meteen opstaan en met mezelf aan de slag. Gelukkig ben ik niet voor 100% van de pot gerukt, dus ik ben gewoon weer gaan slapen – en ik heb besloten om mijn nieuwe leven vandaag al van start te laten gaan. Ik had toch niet zo heel veel te doen vandaag, dacht ik.

Omdat ik aan het begin van 2019 een nieuw soort lijst goede voornemens maakte en omdat dat al met al best is bevallen, probeer ik ook voor 2020 de voornemens op eenzelfde, positieve, manier formuleren. Dan zijn ze dus geen stok om mezelf mee te slaan (laten we eerlijk zijn, die vind ik toch wel), maar gebruik ik ze om mijn leven in het algemeen een stuk gaver te maken. Zo zal 2020 er wat mij betreft uit gaan zien:

  1. Ik ga goed voor mezelf zorgen. Ik wil 12,5 kilo afvallen. Niet omdat ik geen body positivity gevoel, niet omdat ik mezelf op mijn blog en in het openbaar ga zitten fatshamen, maar omdat ik oprecht vind dat ik er beter uitzie als ik wat lichter ben. Bovendien merk ik dat ik nu allerlei pijntjes heb, in mijn onderrug en in mijn schouders, en een lousy conditie, en dat komt volgens mij allemaal voort uit het feit dat ik gewoon niet fit ben. Dus dat wordt sporten. En op mijn voeding letten. Als ik ‘s avonds naar bed ga, maak ik mijn gezicht schoon, ik neem mijn placebo’s vitamines elke dag in, ik ga naar de sauna, massage en schoonheidssalon. Ik wil mijn tanden laten bleken (een beetje, niet gelijk Gordon-style). Ik ga minimaal 8000 stappen per dag lopen. Ik heb mooie kleren en die ga ik aantrekken.
  2. Ik ga creatief zijn. Ik blijf bloggen, probeer weer wat te vloggen, ga seizoen 2 van de Gave Wijven Podcast opnemen, ga werken aan het project met Lianne (dat is een restaurant-blog, nu ik heb verteld wat het is is het misschien een beetje echter) en ik wil me bekwamen in stand-up. Het geheime project waar ik steeds zo mysterieus over doe heeft daarmee te maken, maar als dat niet lukt, ga ik een cursus volgen en me er op een andere manier in ontwikkelen. Ik ben namelijk fucking hilarisch, and it’s time to share the love.
  3. Ik ga mezelf cultiveren. Ik ga weer 52 boeken lezen, een boel films zien, series kijken en musea bezoeken. Als ik de kans krijg om iets te leren wat ik nog niet weet of kan, ga ik die kans met beide handen aangrijpen.
  4. Ik ga aan mijn side hustle werken. In elk geval wil namens mijn eigen bedrijf wat wijn-activiteiten ontwikkelen. Ik heb leuke ideeën voor verschillende soorten proeverijen en ik heb er erg veel zin in om die uit te bouwen. Mijn site kan beter en ik kan aanzienlijk beter mijn best doen met ervoor zorgen dat mensen weten dat ik beschikbaar ben voor van alles.
  5. Ik ga elke dag aan het begin van de dag een to do list opstellen voor die dag in plaats van kansloos scrollen op mijn telefoon (dat doe ik dan later die dag wel). Ik ga hard werken, voor school, voor de raad, voor al mijn projecten. Geen smoesjes. Gewoon niet. En als ik mezelf vrij geef, dan heb ik vrij. Zonder schaamte.
  6. Ik ga een systeem bedenken om mijn huis op te ruimen, want ik slaag er niet in om met regelmaat aan onderhoud van de casa te werken. En er ligt genoeg rotzooi in.
  7. Ik kies ook in 2020 bewust voor gaafheid. Elke week minstens een glas bubbels is prima bevallen, dus dat neem ik over, in die zin dat ik ofwel een glas bubbels, ofwel een glas awesome wijn wil drinken (liefst beide natuurlijk). Ik hoop op mooie restaurants, leuke reisjes en veel tijd met en voor mezelf.
  8. Ik ga mijn geld uitgeven aan waardevolle ervaringen en spullen. Ik ga een lijst maken van dingen die ik graag wil hebben en doen, en als iets niet op die lijst staat, ga ik het gewoon niet kopen en ook niet doen. Dan ontstaat er vanzelf wel geld voor de spullen en ervaringen die ik echt wil.

Ik heb heel veel zin in 2020, en ik hoop echt dat ik me aan het eind van het jaar een beter mens voel. Want als ik dat vind, dan is dat zo!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.