Corona,  Corona-diaries,  Sporten

Blijven bewegen

Voor iedereen die nu thuis zit te werken: het is best makkelijk om de hele dag achter de computer te zitten en dan je karkas aan het eind van de dag te verplaatsen naar de bank, om daar vervolgens de hele avond te gaan zitten kijken naar hoe de virologen elkaar tegenspreken, zodat je daarna eigenlijk niet meer kan slapen omdat je het ook allemaal niet meer weet. Al met al loop je op zo’n dag misschien 250 stappen, en dat is wellicht wat weinig, zeker als je, toen het leven nog normaal was en gewoon op een werkplek mochten rondlopen, een stuk actiever was. Op een reguliere schooldag haalde ik gemakkelijk 10.000 stappen – ik ga (of ging) met het OV naar school en liep geregeld even een rondje door de school. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te blijven bewegen, want als deze semi-lockdown ooit is afgelopen wil je toch meer getraind hebben dan je vrijgezellenarm? Als ik boodschappen ga doen, kies ik een supermarkt die zeker een half uur wandelen van mijn huis verwijderd is, zodat ik dan in elk geval een uurtje heb gewandeld. Bovendien doe ik natuurlijk de Novum Plank Challenge, niet omdat ik het zo lekker vind om te planken, maar wel omdat ik hem zelf heb ingesteld, waardoor ik vanochtend 50 seconden lang met pijn en moeite in de houding heb gehangen. En gisteren heb ik uit pure ellende de ‘couch 2 5k’-app weer op mijn telefoon gezet en ben ik gaan hardlopen, want buiten zijn is altijd fijn en hardlopen is een mooie vorm van sport.


Maar er zijn ook veel andere mogelijkheden. Ik heb de app van Kira Stokes op mijn telefoon, en ik doe elke dag die geen hardloopdag is een of twee van haar programma’s. Ik heb een abonnement dat geld kost, maar er is wel een gratis proefperiode van 7 dagen, en ik kan het van harte aanraden. Bovendien post zij regelmatig voorbeelden van workouts op haar Instagram. Kira Stokes traint ook Ashley Graham, die ik graag wil zijn, en zij heeft ook een kanaal met oefeningen. Ook Susan Niebergall heeft een aantal bodyweight workouts gedeeld (en veel van ons zijn op bodyweight aangewezen, want niet iedereen heeft allerlei dumbells in huis – ik overigens wel, maar ik ben koopziek). Lululemon heeft een playlist op YouTube met mooie yogalessen en ik hoor nogal wat enthousiaste verhalen over Yoga with Adriene. Van Lululemon kreeg ik gisteren trouwens deze thuisworkout opgestuurd, en vooral die pike pushup intrigeert me mateloos. Er is nog zo veel meer op internet beschikbaar dat ik niet eens ga proberen een volledig lijstje te maken, en sommige sportscholen/yogastudios bieden hun abonnees nu allerlei mogelijkheden om vanuit thuis lessen te volgen. Maar voor wie geen zin heeft om zich helemaal in het zweet te werken en toch wil blijven bewegen: ook voor jullie zijn er opties. Mijn fractiegenoot Francien en haar echtgenoot hebben van de week de hele middag in de tuin gewerkt en een van mijn leerlingen heeft samen met haar moeder alle ramen gelapt. Beweging, buiten zijn en nog gezellig samen met iemand ook. Het begint bijna leuk te worden…

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.