Boeken,  Corona,  Corona-diaries,  Dingen anders doen,  Lezen,  Shoppen,  Winkelen

Dingen anders doen: de eerste 30 dagen

Ik had de indruk dat de dagen in corona-tijd langzamer gingen, maar tot mijn grote verbazing moet ik constateren dat de 2 30-day-challenges die ik mijzelf had opgelegd toch tamelijk snel voorbij zijn gegaan. In het kader van mijn ‘Dingen anders doen’-projecten ging ik namelijk 30 dagen minder shoppen en meer lezen, en de laatste dag was vandaag. Tijd voor een update dus. In het algemeen kan ik zeggen dat ik wil een rondje applaus verdien, want dat het me niet heel veel moeite gekost heeft om me aan mijn plannen voor gewoonteverandering te houden, maar dat ik de concrete invulling van die plannen wel een beetje zal moeten aanpassen als ik naar level 2 wil gaan (en ik wil altijd naar het volgende level gaan, zo zit ik in elkaar). Om te beginnen: het plan om meer te lezen. Daarvan kan ik vol overtuiging zeggen dat het gelukt is, want ik heb in die 30 dagen maar liefst 7 boeken gelezen: Untamed van Glennon Doyle, Dingen anders doen als je niet naar buiten mag van Lianne Keemink, The bookish life of Nina Hill van Abbi Waxman, Van harte gecondoleerd van Ameline Ansu, Het zelfverwoestingsboek van Marian Donner, Killing Eve: No tomorrow van Luke Jennings en Mortal engines van Philip Reeve. Je ziet, een mooi scala van Young Adult via thrillers en self-help naar non-fictie. Ik heb niet alle onderdelen van het plan zo uitgevoerd als ik wilde – de vaste leestijden misschien zijn misschien de helft van de dagen gelukt. Soms las ik in de ochtend al, en als ik eenmaal begon met lezen, ging ik er vaak ’s avonds mee door.

En dan minder shoppen. Ik ben tevreden, want ik heb geen random zooi gekocht. Aan het begin van de 30 dagen heb ik 3 tijdschriften aangeschaft voor als ik naar mooie plaatjes van mode wilde kijken en later een paar boeken bij wijze van beloning voor het bereiken van een aantal mijlpalen en het doen van wat klussen waar ik gigantisch tegenop keek. Aan het begin van de maand heb ik €400 meer dan anders naar spaarrekeningen weggezet om het speelgeld op mijn rekening te verminderen, en aan het eind van de maand* had ik €214,44 extra gelden voor awesomeheid niet uitgegeven en nog binnen de voor die maand te besteden fondsen was er €141,58 over, waarvan €37,45 uitgegeven aan een kettinkje voor mezelf, want ik mag wel een beloning (en een sieraad neemt niet echt ruimte in), en de rest heb ik verdeeld over mijn boeken- en wijnfonds. Ik heb deze periode weinig verleiding om online te shoppen gehad. De vriendin van mijn broertje had een leuke tas, die ik ook wel wilde hebben en dus op internet ging opzoeken, maar ze bood hem me voor mijn verjaardag aan. Problem solved. Ik heb op de Lululemon-site gekeken naar nieuwe sportbroeken, want wat ik heb is aan de grote kant, maar uiteindelijk heb ik besloten niets te kopen, want mijn broeken zakken heus niet van mijn reet. Als ik de broeken die ik heb moet vervangen (ik val weleens van de stoep) koop ik wel een maat kleiner. Er waren twee of drie momenten dat ik mezelf zielig vond en dat had willen verzachten door spullen te kopen, maar ik heb het niet gedaan. Kortom, ik geloof dat ik best trots mag zijn op mijzelf – ik heb in 30 dagen veel gelezen en weinig gekocht. Tijd om op te schalen naar 90 dagen dus. Op maandag 24 augustus is het de volgende inventarisatiedag!

* Ja het is pas de 26ste, maar mijn financiële maand loopt van de 25ste tot en met de 24ste, omdat op de 25ste van de maand mijn salaris wordt gestort.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.