Champagne,  Corona,  Corona-diaries,  Restaurant,  Vrienden

You win some, you lose some

Nu we langzaam aan de versoepeling van de maatregelen toekomen, wordt er steeds meer mogelijk. Zo kon ik gisteren samen met Lianne naar Rotterdam rijden om bij FG een schitterende zesgangentastingmenumetkaaskarlunch te nuttigen. We konden buiten zitten in de zon, we kregen prachtig eten en er was voor Lianne een boel heerlijke wijn. Omdat ik had besloten dat we niet met de trein konden gaan, want het openbaar vervoer is ‘niet voor tripjes’, moest ik een auto regelen (gelukkig mocht ik die van Frank lenen), en ik was dan ook de BOB. Het voordeel van een extreem lange, ontspannen lunch, is dat zelfs iemand die in de auto van iemand anders een van de meest waardevolle personen uit haar leven moet vervoeren prima veilig een glas champagne en een half glas rode wijn kan drinken, want de alcohol was al ruim voor het dessert uit mijn systeem. De lunch was overigens geweldig: het begon prachtig, met een gang met kreeft en een gang met coquilles, maar bij het laatste voorgerecht, een pakketje van in lardo verpakt zeebaars dat aan tafel op een hete steen werd gebakken, en het hoofdgerecht, lamsvlees met artisjok, met ook fantastisch gegaarde rundernek en een mini-tosti (ja, echt), steeg onze waardering echt tot het hoogtepunt, en ik was voor mijn  doen ook heel enthousiast over het dessert (een creatie van framboos, roos en rabarber). De kaaskar was ontroerend – de Lucifero (een nogal intense blauwe kaas met chilipeper) zou zomaar mijn nieuwe obsessie kunnen worden.

Dat was dus een fantastische middag, en toen ik de auto terugbracht bij Frank en Anita, was Michel daar en hebben we een heel gezellige anderhalvemeterborrel gehouden, waarbij we een fles champagne opentrokken en het over van alles gehad hebben, maar de invulling van de zomervakantie was een belangrijk onderdeel van de conversatie. Michel en ik hadden toen de wereld nog coronavrij leek 2 vakanties geboekt, naar Rome en naar Kopenhagen, en we hebben gezellig zitten speculeren over de vraag of we deze zomer nog in Italië of Denemarken terecht gaan komen. Italië is als reisland net vrijgegeven, maar dan hebben we nog wel twijfel over of een verblijf van vier dagen in Rome, met alle maatregelen, restricties en mondkapjes van dien, ons wel zou brengen wat we willen zien. En Denemarken wil dan weer geen mensen uit Nederland hebben. We hebben op een gegeven moment besloten dat we geen besluit gingen nemen en voorlopig even aanzien hoe het allemaal loopt. Dat voorlopig even aanzien bleek een kwestie van 12 uur, want vannacht heeft KLM onze vluchten naar Italië geannuleerd, dus Rome gaat inderdaad niet door. Op zich wel bijzonder, dat je op een dag waarop je net weer wat leukheid in je leven terugkrijgt meteen ook weer wat vooruitzichten verliest, maar zo zal het vermoedelijk de komende periode voort blijven duren. Er komt wat bij en er gaat wat af. Maar zolang de zon schijnt en er vrienden en champagne in mijn leven is, denk ik dat ik me er goed doorheen ga slaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.