Awesome-lijst,  Corona,  Corona-diaries,  Plannen,  Vakantie

Vakantieplannen

Een van de vervelende ontwikkelingen die ik bij mezelf heb geconstateerd in de corona-periode, was dat ik het nogal druk had met bedenken wat er allemaal niet kon. Daar heb ik op deze plek natuurlijk ook al uitgebreid over gejenkt, vooral waar het ging om concerten en bezoeken aan sterrenrestaurants die ik had moeten cancellen of die iemand anders al voor me gecanceld had, maar ook onze zomervakanties zijn door corona nogal in het ongerede geraakt. Dit is dan weer deels veroorzaakt doordat ik in januari ineens jeuk aan mijn organisatie-skills had en maar liefst 2 vakanties voor Michel en mij geboekt heb, terwijl er zat jaren zijn waarop ik pas in maart of april in actie kom – als dat dit jaar ook zo was geweest, had ik mezelf een boel moeite en teleurstellingen kunnen besparen, maar ach, omgaan met dat soort dingen hoort kennelijk ook bij het leven. We hadden in juli vier dagen Rome geboekt en in augustus vier dagen Kopenhagen. Rome omdat we op zich wel samen in die stad zijn geweest, maar nooit zonder pubers en collega’s, en Kopenhagen omdat er een tentoonstelling over Nick Cave was aangekondigd. De reis naar Rome is door KLM geannuleerd (althans de vlucht, het hotel was annuleerbaar), de reis naar Kopenhagen door ons zelf, omdat we geen zin hebben om met een mondkapje op in een vliegtuig te zitten, en omdat Schiphol als er geen pandemie is al een van de zeven cirkels van de hel is, dus als je daar nog een levensbedreigende besmettelijke ziekte aan toevoegt, is het wat ons betreft al helemaal niet the place to be.

Van beide vluchten zouden we ons geld terug moeten krijgen, maar dat duurt nog wel even, en een uitgebreide mailcorrespondentie met het hotel in Kopenhagen heeft opgeleverd dat we onze boeking hebben verplaatst naar augustus 2021, zodat we nu nog eerder dan ooit weten wat we in de vakantie gaan doen. Alleen voor deze vakantie hadden we dus ineens geen plannen meer. Gelukkig viel het wegvallen van al onze vakanties min of meer samen met een verschrikkelijk drukke periode op school, en dan heb ik het nodig om leuke dingen in het verschiet te hebben, dus ben ik aan het regelen geslagen. Om te beginnen gaan we eind juli een nacht in het Conservatorium-hotel in Amsterdam slapen – een hotel dat al jaren bovenaan mijn hotel-verlanglijst staat (ja, ik heb een hotel-verlanglijst, laat me lekker) en bovendien op de awesome-lijst figureert. En in augustus gaan we op roadtrip met de auto van Frank, eerst 2 nachten in Maastricht, met een bezoek aan mijn moeder, en dan op een srprs.me naar weten we dus niet (maar niet Roermond, Weert of Den Bosch, want die heb ik op de no go-lijst gezet). Daar komt nog bij dat ik op mijn verjaardag met Michel bij FG ga eten, een paar dagen later met Bas bij Fred en begin augustus met Lianne bij The White Room, zodat ik binnen een maand maar liefst 5 Michelinsterren aan mijn hemel kan zien schitteren. Doe daar nog een lekker zonnetje bij, en ik zie de zomer weer helemaal zitten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.