Corona,  Corona-diaries,  Gemeenteraad,  Gezeur,  Plannen,  Planning,  School,  Verheuglijst,  Verjaardag,  Voornemens

De laatste loodjes

Het is weer die periode. De laatste weken van het schooljaar, die samenvallen met de laatste weken van het gemeenteraadsjaar (althans, de laatste weken voor het reces, de gemeenteraad werkt op zich gewoon in kalenderjaren), en dat zijn de weken waarin alles samenvalt. Want ik moet natuurlijk een berg toetsen en praktische opdrachten nakijken, rapportvergaderingen voorbereiden en ook daadwerkelijk bijwonen (ik vrees zelfs voorzitten, maar daarover verkeer ik nog even in de ontkenningsfase) en dan zijn er ook al dingen die voor volgend schooljaar moeten worden voorbereid. Zo kwamen Leoniek, mijn bovenknuppel, en ik er van de week achter dat we, nu de corona-maatregelen zozeer zijn verlicht dat we best wel wat activiteiten voor de leerlingen konden organiseren voor de eerste week van september, natuurlijk ook nog de partijen die we daarvoor nodig hebben moesten aanschrijven – het was echt een geschenk dat ze allemaal nog beschikbaar waren voor de time slots die wij voor ze bedacht hadden. Voor de gemeenteraad heb ik maar liefst 3 raadsvergaderingen te gaan, en daar komen de gebruikelijke fractievergaderingen gewoon bij, alsmede een paar bonusoverleggen, en waar ik mezelf meestal zou kunnen motiveren met de gedachte dat ik op 15 juli jarig ben en dat ik als het kind dat ik in het diepst van mijn gedachten ben mijn verjaardag als een nationale feestdag ga vieren, valt dat nu tegen. Want om te beginnen loopt het schooljaar ook dit jaar (en ook volgend jaar trouwens, dat de regio’s rouleren merk ik persoonlijk niet) weer door tot na mijn verjaardag en bovendien kan ik de fantastische plannen die ik had niet uitvoeren.

Maar goed, ik sleep mezelf wel naar de finish. Inmiddels weet ik ook wel wat ik zou kunnen doen om het mezelf wat makkelijker te maken. Om te beginnen moet ik gewoon zorgen dat ik een goede planning heb. Eigenlijk een nog betere planning dan ik normaal heb, waarbij ik er ook rekening mee hou dat er onverwachte zaken kunnen gebeuren. Want als ik alles helemaal dichttimmer en er komt iets tussen, zou ik, met de vermoeidheid en de stress die ik nu doorlopend ervaar, zo maar eens kunnen exploderen, en er is helemaal niemand die er iets aan heeft als ik een meltdown heb, ikzelf nog het minst. In die planning moet ik ook tijd voor mezelf opnemen: om te sporten, om te ontspannen en om goed te eten, want uiteindelijk dragen die dingen bij aan mijn energie en welzijn, en die heb ik dan weer nodig voor alle andere dingen. Ik moet ook genoeg slapen en ik heb besloten dat ik geen gezelligheidsafspraken met anderen maak tot al het werk is afgerond: dan hoef ik mezelf daar niet voor op te peppen, en het voorkomt dat ik zo’n zeurwijf wordt dat in de kroeg gaat zitten jenken over hoe zwaar ze het heeft. Tot slot helpt het als ik dingen heb om me op te verheugen, en daar heb ik inmiddels alweer een mooie verzameling van aangelegd: twee supermooie tripjes als de vakantie eindelijk is aangebroken, en mijn verjaardag in aangepaste vorm krijgt ook steeds meer gestalte. Ik heb maar liefst 3 sterrenzaken in het verschiet, dus dat verzacht de pijn ook wel een beetje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.