Cultuur,  Dieet,  Documentaires,  Eten,  Praatjes,  Projecten,  Voornemens

Plannen maken

Ik vind het altijd erg leuk om plannen te maken. Als het gaat om leuke dingen, maakt plannen maken deel uit van de voorpret, en als het gaat om minder leuke dingen, is het een manier voor mij om controle over de materie te krijgen. Op het moment staat mijn agenda vol met allerlei dingen, die eigenlijk vooral heel erg leuk zijn: vandaag ga ik met M naar de tentoonstelling over de Late Rembrandt in het Rijksmuseum, en omdat we ’s avonds in Voorburg moeten zijn, hebben we ook een etentje bij de fijne Thai in het programma opgenomen. En ik ga nog wat sappen kopen bij de juicery, want die zit vlak bij het Museumplein. Zaterdag hebben we nog een cultureel uitje gepland: er is een lezing in Boijmans van Beuningen over een tentoonstelling, dan wordt er gedanst in het museum (door dansers, niet door mij – ik dans nog steeds niet), en in de avond gaan we naar een dansvoorstelling in de Rotterdamse Schouwburg. Bovendien heb ik me voorgenomen om deze week echt naar Sergio Herman – Fucking Perfect te gaan, want dat lukt steeds niet, en ik zou het heel erg vinden als het uiteindelijk zou mislukken. Dus dat plan ik gewoon in.

late rembrandtMaar ook de dingen waar ik tegenop zie ben ik aan het plannen. Ik heb me erbij neergelegd dat mijn huidige levensstijl niet bijdraagt aan het figuur dat ik zou willen (want van yoga val ik niet af, en ik kan echt niet gezonder eten dan nu), dus daar moet iets veranderen. Ik heb ook al bedacht hoe: ik ga me aanmelden voor een gecombineerd sport-lifestyle coaching-dieetprogramma van 6 maanden, en dan komt alles goed. Dat doe ik overigens niet per direct, maar ik begin in mei, omdat ik in april nog naar Rome ga, en hoewel ik die reis nooit gebruik als excuus om alles te eten wat ik wil, heb ik wel iets minder controle over hoeveel ik beweeg en wat ik eet dan als ik thuis ben. De tijd tussen nu en begin mei besteed ik aan plannen maken over hoe ik het allemaal ga aanpakken. Ik heb een nieuwe sportschool gevonden, die dichtbij mijn huis is, zodat het zo laagdrempelig mogelijk is. Natuurlijk ben ik online aan het shoppen naar sportschoenen en -shirtjes, en ik volg op Instagram een heleboel mensen die veel sporten en gezond eten en drinken. Zo kom ik langzaam in de juiste mindset, en als ik die gevonden heb, is de kans dat het lukt aanzienlijk groter dan als ik er op stel en sprong induik. Althans, zo heb ik het gepland.