Afvallen,  Dieet,  Eten,  Lijstjes,  PBP,  Personal Body Plan,  Sporten,  Yoga

De 10 van woensdag

Ik ben nu begonnen aan de laatste 3 weken van het Personal Body Plan, en ik moet zeggen dat het mijn stoutste dromen heeft overtroffen. Ik ben meer afgevallen dan ik had gedacht dat mogelijk was en ik voel me er goed bij. Ze zeggen steeds ‘het is geen dieet, het is een lifestyle’, en hoewel ik een beetje misselijk word van dat soort teksten, moet ik toegeven dat er bij mij meer is veranderd dan de hoeveelheid calorieën die ik elke dag naar binnen schuif. Daarom hier 10 veranderingen die door Personal Body Plan geïnspireerd zijn. Niet allemaal positief overigens.

  1. Boodschappen doen gaat een stuk langzamer omdat ik bij alle producten wil weten wat de calorieën en macro’s zijn.
  2. Mijn winterjassen (ik heb er 2, van Vivienne Westwood) zijn zo zeer te groot dat ze volledig verbouwd moeten worden. Of ik moet nieuwe kopen, maar twee dure jassen weg doen gaat me echt te ver.
  3. Ik heb veel meer energie dan voordat ik aan het programma begon.
  4. Mijn yoga is ook verbeterd: ik kan nu handstand en een aantal andere houdingen waarvoor ik kracht in mijn armen en schouders nodig heb.
  5. Als ik de gym binnen kom, word ik met mijn naam gegroet door de mensen achter de balie. Ze vinden me een bikkel. Ik vind dat grappig.
  6. Ik eet weer koolhydraten. Dat is best fijn.
  7. Als ik een weekend in een bos zit, vind ik het een goed plan om mijn hardloopspullen mee te nemen. En dan ook daadwerkelijk te gaan hardlopen.
  8. Ik ben een intensief Instagram-gebruiker geworden. Ik had er al een account (ik ben @susannaahhh), maar ik deed er niet zoveel mee. Maar veel van die skinny chicks zitten op Instagram, en die vind ik inspirerend, dus ja, dan doe je mee.
  9. Ik heb me moeten afmelden voor een aantal nieuwsbrieven van online winkels waar ik graag shopte, omdat alles wat ze maken nu te groot is voor me. Ik heb officieel geen Grote Maat meer. Sterker nog, ik ben een M. Bizar.
  10. Ik vind mijn buik nog steeds heel erg lelijk. Ergens hoop je toch dat je, aan het eind van zo’n programma, helemaal gelukkig bent met je lijf, maar in mijn geval lukt dat dus nog niet. Jammer is dat.