Afvallen,  Dieet,  Drinken,  Eten,  Hipsterfood

Hipsterfood

Ik eet inmiddels zoveel hipsterfood dat ik bijna zover ben dat ik het als normaal eten ga zien. Bijna. Tot die tijd blijf ik in de stijl van de SelfHelpHipster eens in de zoveel tijd een ‘face review’ bieden van mijn avonturen in Hipsterfoodland. Als iemand tips heeft voor een product dat hij/zij graag aan de hand van mijn charmante gelaatsuitdrukkingen gerecenseerd zou zien: ik hou me aanbevolen.

16. Gembershot, Cold Pressed Juicery

hipsterfood16

De Cold Pressed Juicery is een sappenbar in Amsterdam, waar ze sappen maken op een andere manier dan de meeste sappenbarren, want die gebruiken centrifuges, blenders of juicers. Bij de Cold Pressed Juicery wordt het groente en fruit in een pers helemaal aan gort gedrukt, wat (in elk geval volgens hen) nog betere sappen oplevert. Ik laat me daar verder niet over uit, maar hun sappen zijn wel lekker. Ik heb eerder al een dagje gedetoxed met hun sappen, en soms neem ik voor de sport ook een gembershot. En dan kijk ik altijd precies zoals op de foto. Mijn hemel, wat is dat heftig. Lekker, maar heftig.

17. Oathie mueslibol, AH To Go

hipsterfood17

Als ik bij Bagels & Beans lunch, wat ik overigens al een tijdje niet meer heb gedaan en dus nodig weer eens moet doen, eet ik altijd de oathie bagel – aanvankelijk omdat hij prima in mijn semi-zandloperdieet paste, maar inmiddels omdat ik hem gewoon heel lekker vind. Maar die krengen kan je nergens anders kopen, althans dat kon niet, want nu heeft de AH ToGo hem in het assortiment opgenomen, maar dan zonder het onhandige gat in het midden, en hij heet ineens mueslibol. Prima, wat jullie willen: met een plak oude kaas (Milner light oude kaas, want ik lijn nog steeds) is het echt heerlijk. Ik ben tevreden.

18. Propercorn, Albert Heijn en AH ToGo

hipsterfood18

Toen M en ik aan het eind van de zomer een feestje gaven, kocht ik 2 zakken van deze fancy popcorn bij Albert Heijn, en ze waren tamelijk snel leeg. Dat kwam deels doordat ik het spul even wilde proeven en toen een halve zak heb opgekaand, maar voor de rest doordat verder iedereen het ook heel lekker vond. De AH To Go heeft kleinere zakken, met precies 1 portie van 88 kcal, dus die zijn ideaal. En heel erg lekker. Je vraagt je af of het echt nodig is dat ook popcorn gehipsterd wordt, maar goed, het levert lekkere popcorn op, dus mij hoor je niet klagen. Althans, alleen over het feit dat niet alle ToGo’s deze zakken verkopen. Daar kan ik uren over zeuren.

19. Mango Bear Pure Fruit YoYo, Juice & Salad, Amsterdam

hipsterfood19

Ik kocht dit ding omdat ik heel veel trek had in snoep, maar dat natuurlijk niet mag eten vanwege mijn dieet. Een soort drop-yoyo, maar dan van mango, leek me een mooi compromis, want zoet, maar toch min of meer gezond. Er zitten 2 yoyo’s in het zakje, ‘with no added nonsense’, waarmee ze volgens mij geen kleur- en smaakstoffen bedoelen, want er zaten kaartjes in die ik zou kunnen sparen. Als dat geen nonsense is, weet ik niet wat het wel is. Maar ik vermoed ook dat ik niet de doelgroep ben; ik denk dat ik eigenlijk 30 jaar te oud ben. Dit is voor hipsterkindjes, niet voor oude protohipsters. Ik heb geloof ik liever drop.

20. Rude Health – The Pumpkin, Marqt

hipsterfood20

De firma Rude Health maakt mooie crackers, dus ik dacht dat ik hun repen ook wel zou kunnen waarderen. Ik ben naïef genoeg om te denken dat een reep altijd een feestje is, maar deze reep was best hard werken. Ik moest er heel erg op kauwen, hij smaakte niet echt naar de pumpkin pie die me in het vooruitzicht was gesteld, en hij was eigenlijk niet zo lekker. Het leukste aan de hele ervaring was de verpakking, want er stonden allerlei grapjes op. Maar voor grapjes hoef ik geen matige repen te eten, lijkt me.

Dit project gaat nog wel even verder, denk ik, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te eten en te doen alsof het voor een heel belangrijk blogproject is. Oh wacht, dat is het ook.